Válasszon kóstoló csomagot!

Pálinkakóstolóra várjuk baráti társaságok, céges csoportok jelentkezését. A kóstolás során megismerhetik a gyümölcspárlatok történetét, hagyományait, a fogyasztási javaslatokat, a programot pedig igény szerint főzde látogatással bővítjük. háttérzenei szolgáltatást is biztosítunk előzetes telefonon való egyeztetés után. A pincészetnek nincs állandó nyitva tartása, a pálinkakóstoló bejelentkezéssel történik, ezt kérjük előre jelezni legalább két héttel. (10 munkanappal)

Körtefa

Klasszik pálinkakóstolás

Kóstoló időtartama: max. 3 óra

Ebben a programban vendégeinket kávéval, ásványvízzel és az ízek elválasztása érdekében pogácsával kínáljuk. Mindez az impozáns , 116 éves pincében zajlik jóízű, kötetlen beszélgetéssel. Ha vendégeinket érdekli a pálinkakészítés rejtelme, megmutatjuk, hogy lesz egy párlatból kiemelkedő minőségű pálinka a hagyományok és a modern technológia ötvözésével.

  • 4 db pálinka
  • Kóstoló ára: 5300 Ft
  • Résztvevők minimum száma: 4 fő

Kóstolás ebéddel vagy vacsorával

Kóstoló időtartama: max. 3 óra

Válasszák ezt programot, ha a kóstolást szeretnék kiegészíteni egy kellemes hangulatú vacsorával vagy ebéddel is. Ha vendégeinket érdekli a pálinkakészítés rejtelme, ebben a programban is megmutatjuk, hogy lesz egy párlatból kiemelkedő minőségű pálinka a hagyományok és a modern technológia ötvözésével. Az ételeket a ráckevei Horgásztanya vendéglő biztosítja.

  • 4 db pálinka
  • Kóstoló ára: 7800Ft
  • Résztvevők minimum száma: 4 fő
Körtefa

Pálinkáink

Pálinkák - 46%

Alma pálinka
Meggy pálinka
Cserszegi fűszeres szőlő pálinka
Szilva pálinka
Körte pálinka
Irsai Olivér szőlő pálinka
Kajszibarack pálinka
Birs pálinka
Kökény pálinka
Fekete cseresznye pálinka
Törkölypálinka Cabernet Sauvignon

Érlelt pálinkák - 46%

Eperfa hordóban érlelt alma pálinka
Eperfa hordóban érlelt kajszibarack pálinka
Tölgyfa hordóban érlelt szilva
Tölgyfa hordóban érlelt cserszegi fűszeres szőlő pálinka

Egyéb pálinák - 52%

Törkölypálinka

(Áraink az ÁFA-t tartalmazzák.)

Választható italok és falatok

Üdítők

Coca Cola (0,5 l) 350 Ft
Coca Cola Zero (0,5 l) 350 Ft
Fanta (0,5 l) 350 Ft
Nestea barack, citrom (0,5l) 350 Ft
HELL energiaital (0,25 l) 250 Ft

Sörök

Arany Ászok (0,5l) 300 Ft
Soproni (0,5l) 300 Ft
Heineken (0,5 l) 350 Ft
Heineken (0,33 l) 300 Ft

Kávé

300 Ft

Pogácsa

500 Ft

Választható ételek a Kóstoló ebéd/vacsora csomagban

Molnár paprikás
Pacal pörkölt
Halászlé
Sültek

Itt zajlik a kóstolás

A kóstolás egy 116 éves, 3 teremből álló, boltíves , téglafalú, jó akusztikájú, impozáns pincében zajlik. 50 fő befogadására alkalmas.

Fogyasztási javaslatok

Előkészületek

A pálinkát tulipán pohárban szokás kóstolni, így érezheti a legjobban a gyümölcsök aromáját . Fontos, hogy szobahőmérsékleten fogyasszuk az italokat, így jön elő a jellegzetes gyümölcsös, zamatos ízvilág. A kóstolás során ne kavargassuk a pohárban lévő pálinkát.

Illatok

Ha beleszagolunk a pálinkába, akkor mély és intenzív gyümölcsös illatot kell éreznünk. Végezhetünk bőrpróbát is, ha belenyúlunk a pohárban lévő pálinkába és a kézfejünkre csepegtetünk egy kicsit , akkor érezhetjük a gyümölcsös illatokat. Ha érezzük, akkor tudhatjuk hogy nem hozzáadott aromákkal készült az italunk.

Kóstolás

Fontos, hogy kortyokban kóstoljuk meg a pálinkát és ne egy húzásra igyuk meg. A borral ellentétben, kóstolás során mindig le kell nyelni a pálinkákat. Hosszantartó ízeket kell éreznünk, ami összhangban van az illatokkal is. Több pálinka kóstolása esetén érdemes valamilyen ételről gondoskodni, hogy semlegesítsük az ízeket.